Бузев информира, че са направени специални изследвания: Успяха да се разчистят

...
Бузев информира, че са направени специални изследвания: Успяха да се разчистят
Коментари Харесай

Скенер ще изследва дали няма деформации на стоманената мрежа в бетона на бл. 302 във Владиславово


Бузев осведоми, че са направени специфични проучвания: 

" Успяха да се разчистят жилищата, да се стигне до структурата на постройката. Ще се прави скенер на армировката дали се е деформирала в резултат на високата температура. Надявам се, че в средата на седмицата ще е ясно ".

" Взривът е един момент, пожарът е траял по дълго и постоянно има заплаха високата температура да компрометира армировката. За това със скенер ще се изследва дали няма деформации и изкривявания на стоманената мрежа в бетона ".

Главният проектант изрази оптимизъм по отношение на резултатите от градивната експертиза и се чака жителите на блока да не бъдат евакуирани,с изключение на най-засегнатите жилища във вход три. Той изрече благодарности на строителните компании които са се отзовали да оказват помощ на изпадналите в неволя с работна ръка, материали и с експертиза. Ще се направи външно скеле с цел да се ремонтира фасадата.

Фирми по електроизграждане, ще възстановят изгорялата мрежа. ВиК Варна се отзоваха, с цел да възстановят вътрешната канализационна и водопроводна апаратура.

Виктор Бузев съобщи, че преди 30 години е изпадал в сходна обстановка, при пожар в фамилния апартамент в кв. " Младост ", който се трансферирал от прилежащ апартамент.

" Стресът е за цялостен живот. Боята ще се измаже, споменът обаче ще остане ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР